PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 November 2008

Vlatko Stefanovski - 30 godina nakon...

0M_21979.jpg
0M_31979.jpg
2C_6240 .jpg
3C_6157CB.jpg
4C_6028.jpg
5C_6182CB.jpg
6C_6068.jpg
7C_6042.jpg
7C_6096.jpg
8C_6219.jpg
9C_6224 copy.jpg
G1.jpg
G2.jpg
G3.jpg
 

1979. godina, srednješkolska sportska dvorana u Koprivnici. Garderoba za muzičare, gostuje grupa "Leb i sol" nakon izdavanja svog drugog albuma.

Mladac koji ugrijava prste je Vlatko Stefanovski. Mladac koji ga intervjuira je Davor Ivančan.   

Mladac koji fotografira je Zlatko Moškon.

Nakon toga slijedio je fantastičan koncert, odličan interview, odlične fotografije, objava u LOK-u (omladinskom glasilu).

Nakon toga svako od spomenutih likova otišao je u vlastitu povijest.

30 godina kasnije (!?) ista se ekipa ponovo okuplja na koncertu u Domu mladih u Koprivnici.
Da nije Spomenutih fotografija, likovi učesnici ne bi primijetili nikakvu razliku.

 

Objavljeno (ovo ni?e) na portalu www.koprivnica.hr, a mi objavljujemo dozvolom uredništva portala.

Gradonačelnik primio gitariste Vlatka Stefanovskog i Jana Akkermana
 
Dana 20. studenog 2008. godine, gradonačelnik Grada Koprivnice Zvonimir Mršić i član Gradskog poglavarstva Darko Ledinski primili su makedonskog gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog i nizozemskog gitaristu Jana Akkermana. Tom prilikom gradonačelnik je Vlatku Stefanovskom uručio fotografiju koju je snimio Zlatko Moškon 1979. godine, prilikom prvog odr?anog njegovog koncerta u Koprivnici, što je Vlatka ugodno iznenadilo.

Vlatko Stefanovski, njegov bend i njihov gost Jan Akkerman u sklopu svoje turneje po kontinentalnoj Hrvatskoj, odr?at će koncert večeras u Domu mladih sa početkom u 20,00 sati. Na koncertu će izvoditi poznate pjesme iz opusa grupa Leb i sol i Focus kao i poznate blues hitove. Cijena ulaznica iznosi 80,00 kuna i mo?e se kupiti u Šarenom dućanu i CD shopu Singlica.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati sa 13 godina i nekoliko godina kasnije osnovao je grupu „Leb i sol“. Bend je izdao 13 albuma, a svira poseban stil glazbe, mješavinu makedonskih tradicionalnih neuobičajenih ritmova i rocka. Turneje su imali po cijelom svijetu. Vlatko Stefanovski osvojio je mnoge nagrade, snimio brojne duete s poznatim glazbenicima, bio je gost na mnogim albumima drugih glazbenika, a 1995. godine svojim albumom „Sarajevo“ sudjeluje u dobrotvornom projektu UNICEF-a. Njegovi posljednji uradci uključuju i glazbu za filmove, kazalište i balet. Obzirom da stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošću, glazbeni časopis Melody Maker i njegovi čitatelji proglasili su ga najboljim gitaristom na svijetu.

Last Updated ( Friday, 21 November 2008 )